Tasting @ Luc’s

Hallo,

Luc was op reis geweest naar Frankrijk samen met Sandra, Thomas en Sophie. Ik had heel weinig van hem vernomen, op een sporadisch sms’je na waarin hij elke keer meldde hoe goed ze ’t wel stelden. Ik was heel tevreden voor hem.

Hij was sinds vorige week echter weer in ’t land, en gisteravond hadden Luc en ik afgesproken om mekaar weer eens te ontmoeten naar aanleiding van een kleine tasting.

Stipt om 20u drukte ik op de bel. Ik had twee flessen onder de arm. Luc deed zelf de deur open. Hij straalde. ’t Weerzien was hartelijk. Luc nodigde me uit op ’t terras. In ’t passeren groette ik Sandra en de kinderen.

Nog voor ik me neerzette had Luc de glazen al een eerste keer gevuld (’t zou een drukke avond worden):
Glenfarclas 5y. (40%, ob, Frattina import, 75cl.) (85)
Glendronach 8y. (45,4%, ob, Ruffino, 75cl.) (89)

Ik zette hier één van de flesjes tegenover die ik meehad:
Speyburn-Glenlivet 12y., 1967/1979 (45,7%, Cadenhead dumpy) (87)

De neus van deze laatste was wat verschaald, maar ’t moet een topper geweest zijn. Ik ga op zoek naar een fles van deze met een perfect filling-level.

Hierna kwam de Tamnavulin-Glenlivet 10y. (43%, ob for Moon Import, 750ml.) in de glaasjes. Ik scoorde deze 85. We vervolgden de weg met de
Glendronach 12y. (43%, ob for Previ Brescia, late ‘70s)
(89), en de
Inchgower 12y. (70° proof, ob, 75,7cl.)
(83).

Hierna haalde Luc een flesje boven wat er VRE-SE-LIJK uitzag. Ik vroeg ‘m of we eau de cologne van zijn grootmoeder gingen zuipen. Luc zei niet veel, alleen iets van ‘proeft diejen eerst ies’ (op z’n Aantwaarps). Ik proefde hem, scoorde ’t onding 93, en vroeg Luc what the fuck dit was. Het was een House of Peers 25y., 1955 (40%, Douglas Agency Glasgow, 75cl). Luc zei van deze nog: “Doe dat open bij liefhebbers, en je slaat hen ermee om de oren gelijk ik nu met u.” … en geef ‘m eens ongelijk. Zoiets koopt dus geen KAT, behalve zotte nonkel Luc … en zo ontdekt men hidden beauties!!!

De rest van de tasting, met nog enkele felle one-liners en plannen voor de ULTIMATE CLASH komen morgen aan bod …

Stay tuned for more …

Gr.,
B. !!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply